Grote bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan

Compute North, een van de grootste aanbieders van datacenters voor crypto mining, heeft faillissement aangevraagd. Ook heeft men bekendgemaakt dat de CEO is opgestapt nu de koersdaling van de cryptocurrency-prijzen op de industrie weegt.

Grote bitcoin mining aanbieder failliet

Door de toenemende druk op het bedrijf door effecten van de cryptowinter en stijgende energiekosten, heeft het bitcoin (BTC)-mining hostingbedrijf het faillissement aangevraagd. De CEO van het bedrijf, Dave Perrill, is ook afgetreden, maar blijft in de raad van bestuur.

Compute North, gevestigd in Eden Prairie, Minnesota, heeft gezegd dat het maar liefst $500 miljoen schuldig was aan ten minste 200 schuldeisers. De activa van het bedrijf zijn tussen $100 miljoen en $500 miljoen waard, volgens het Chapter 11 verzoekschrift.

Bij een Chapter 11 aanvraag kan het bedrijf de activiteiten voortzetten terwijl het een plan uitwerkt om de schuldeisers terug te betalen. 

Compute North kondigde in februari een kapitaalverhoging van $385 miljoen aan, bestaande uit een aandelenronde van $85 miljoen en $300 miljoen schuldfinanciering. Toch kwam het bedrijf in een faillissement terecht nu miners worstelen om te overleven met de dalende bitcoin prijzen, stijgende energiekosten en een record moeilijkheid bij het minen van bitcoin. 

‘Next chapter’ voor de BTC mining industrie

De aanvraag zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de industrie. Compute North is een van de grootste leveranciers van datacenters voor miners en heeft meerdere overeenkomsten met andere grotere mining-bedrijven.

Een van de partners van het bedrijf is Marathon Digital (MARA), waar Compute North 40 megawatt (MW) van een 280 MW windenergie-installatie in zijn Upton County in West-Texas online heeft gebracht. 

Het bedrijf is met een verklaring naar buiten gekomen via Twitter, waarin wordt opgemerkt dat met de informatie die ze op dit moment hebben, hun bedrijfsvoering gewoon doorgaat.

Het bitcoin nieuws was het afgelopen jaar vaak geen goed nieuws. De bearish prestaties van bitcoin in 2022 hebben dit jaar een aanzienlijke impact gehad op de mining sector. In het geval van Texas hebben stijgende energiekosten en meerdere stroomonderbrekingen tijdens intense hittegolven ook niet geholpen. De grote mining-fabrikant Bitmain verlaagde al de prijzen van zijn rigs, tevens als gevolg van de slechte omstandigheden.

Add Comment